Kok wordt ondernemer

© Daniel Geeraerts

Sterrenchef Steven Van Snick en zijn partner Saar van restaurant De Verborgen Tuin in Geraardsbergen wagen hun kans om verder te komen. Steven Van Snick verwierf in 2014 een Michelinster, waarna hij begon te dromen van een mooie grote keuken. Die gelegenheid deed zich voor toen het eethuis Cucina in Waasmunster in de aanbieding kwam. De pannen en potten verhuisden van Geraardsbergen naar Waasmunster, waar een grote keuken wachtte. Nu nog de klanten.

Op het oude adres in Geraardsbergen openden Steven en Saar de laagdrempelige brasserie Louis, met aan het fornuis de vrouwelijke sous-chef, samen met Julie Baekelandt (ladychef 2016, voorheen C-Jules in Zottegem). In Louis zijn populaire klassiekers troef, zoals kroketten, vol-au-vent en stoofvlees. De gastronomische kookstijl verhuisde mee naar Waasmunster. Als alles volgens wens verloopt, slaan Steven en Saar twee vliegen in één klap.

Maar er is nog werk aan de winkel: wij bezochten De Verborgen Tuin op de nieuwe locatie en waren alleen met de hoffelijke zaalmeester en de onzichtbare sous-chef. De prijzen op de kaart vertellen dat er hoog wordt ingestapt. De hoofdgerechten kosten 40 euro en meer. De inrichting is verzorgd, warm en tijdloos. Er is ruimte tussen de tafels, wat een privégesprek mogelijk maakt. De verlichting is goed en de achtergrondmuziek past bij het decor. De zaalmeester verschaft summier uitleg over het menu Carte Blanche en vergeet de prijs te vermelden. Bij navraag blijkt dat 60 euro te zijn, plus 16 euro voor het wijnassortiment.

Er komen welkomsthapjes: komkommer met paling, zalmmousse met kerstomaat, bloedworst en kippenlever met duindoornbes, een wafeltje met ansjovis en gestoomde miniburger met pulled pork. Er verschijnt vers gebakken brood en drie soorten boter. Het correcte voorgerecht is een stukje kabeljauw onder ovenkorst met spitskool, romanesco, zalf van bloemkool en saus met vin jaune. Het hoofdgerecht is een smakelijk stuk rundskraai met een verzorgde begeleiding van fondante aardappel, wortelbereidingen, rode biet en bearnaisesaus. Het nagerecht van Belgisch rood fruit met chocolade en koek is opnieuw verzorgd en smakelijk, maar zorgt ook, zoals bij de rest van de maaltijd en de inrichting, voor een déjà-vugevoel.

De Verborgen Tuin ***

Belselestraat 4

9250 Waasmunster

Tel. 0495/71.52.66

Zaterdag en zondag gesloten

Wereldse wijnkaart in opbouw

Kader: comfortabel en onderhouden

Onthaal: door een hoffelijke zaalmeester

Keuken: klassiek georiënteerde productkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content