Kleine markt, bescheiden prijzen

De relatief kleine Limburgse markt voor nieuwbouwappartementen blijft ook relatief goedkoop. Op jaarbasis noteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners nog wel een prijstoename van 6,5 procent, maar de voorbij zes maanden bleef de prijsklim beperkt tot 1 procent. De gemiddelde vraagprijs voor een nieuwbouwappartement van 80 vierkante meter in Limburg bedraagt nu 222.000 euro ofwel 2.775 euro per vierkante meter.

Het noorden van de provincie is de goedkoopste regio, ondanks een prijsstijging van 5,5 procent in zes maanden tot 2.600 euro per vierkante meter. Hasselt blijft de duurste deelmarkt, al zakte de gemiddelde prijs met 0,1 procent tot 3.230 euro.

Inzoomen op het aanbod in Hasselt leert dat voor de meerderheid van de aangeboden units de vierkantemeterprijs onder 3.250 euro ligt. Voor 13 procent van het nieuwbouwaanbod ligt de vraagprijs zelfs onder 2.500 euro. Slechts 10 procent van de Hasseltse nieuwbouwappartementen komt op de markt tegen prijzen boven 4.000 euro. Ter vergelijking: in Leuven heeft 67 procent van het nieuwbouwaanbod prijzen van meer dan 4.000 euro.

Kleine markt, bescheiden prijzen

In de kijker

In het centrum van Zonhoven ontwikkelt Kolmont de woonsite De Kwint. Rond een nieuw dorpsplein komen drie woonblokken met in totaal 68 wooneenheden met oppervlakten tussen 60 en 220 vierkante meter. Het woningaanbod omvat een-, twee- en drieslaapkamerappartementen en enkele penthouses met vier slaapkamers. In de ondergrondse parkeergarage komen 78 autostaanplaatsen en 68 bergingen. Daarnaast zal De Kwint ook plaats bieden aan een polyvalente ontmoetingszaal, enkele handels- en dienstenruimten, een café en een wijkkantoor voor de politie. Voor het ontwerp van de gebouwen en de publieke ruimte ging Kolmont aankloppen bij Binst Architects.

De verkoop van de wooneenheden start dit najaar. Kolmont hanteert een vanafprijs van 189.000 euro voor de eenslaapkamerappartementen. Voor de twee- en drieslaapkamerappartementen is dat respectievelijk 269.000 en 309.000 euro.

Kleine markt, bescheiden prijzen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content