Kandidaat-overnemers voor deel van Bristol-winkels, 157 jobs bedreigd op hoofdzetel

© Belga

Er hebben zich twee kandidaat-overnemers gemeld voor de winkels van de Limburgse schoenwinkelketen Bristol. Dat meldt Het Nieuwsblad en de informatie is ook bevestigd door Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten.

Het bijna honderd jaar oude familiebedrijf Euro Shoe Group had eind mei een gerechtelijke organisatie aangevraagd. Er werd op zoek gegaan naar een overnemer en tegelijkertijd vond ook een uitverkoop plaats bij de Bristol-winkels. Het Nieuwsblad schrijft dat twee kandidaat-overnemers zich intussen hebben gemeld. Een eerste kandidaat wil 62 van de nog resterende 115 Belgische Bristol-winkels overnemen. Op die manier kunnen zowat 150 jobs in de winkels gered worden.

Diezelfde kandidaat wil ook dertien werknemers van de hoofdzetel in Beringen bewaren, wat betekent dat daar 157 jobs verloren dreigen te gaan. Een tweede kandidaat-overnemer is geïnteresseerd in nog een tiental andere winkels van Bristol. De informatie wordt ook bevestigd door Lore Vanaudenhove, chief marketing officer van de Euro Shoe Group. Verdere details worden er niet gegeven. “De procedure is lopende”, zo klinkt het. Ook de naam van de kandidaat-overnemers wordt niet bekendgemaakt.

Volgens De Tijd dreigen alles samen 770 banen te verdwijnen door de doorstart. Naast de jobs op het hoofdkantoor gaat het ook om de jobs in de winkels waarvoor geen overnemer is gevonden en de banen in de ruim tachtig Nederlandse winkels die de deuren zullen sluiten. Dat getal kan niet onmiddellijk worden bevestigd door Vanaudenhove, aangezien de winkels worden uitgebaat door zelfstandigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content