KAMPEREN IN DE KEMPEN

Elf Kempense hoteluitbaters hebben een vzw opgericht die het recreatief en zakelijk toerisme in hun regio moet aanzwengelen. Samenwerken leek hen beter dan met geslepen keukenmessen tegenover elkaar te staan.

Na anderhalf jaar aftasten, hebben elf Kempense hotelhouders nu toch besloten om hun krachten te bundelen. Groen Hotels Kempen is hun logo, Gastvrij, Gezellig en Professioneel hun slogan. Met elf zijn ze nu : gekende hotels uit Grobbendonk, Mol, Kasterlee, Lichtaart, Halle-Zoersel, en Groot-Turnhout.

“Wij willen kleur geven aan recreatie en conferentie in de Kempen,” zegt Stanislas Peeters, voorzitter van de vzw. “Kandidaat-leden moeten een kmo-structuur hebben, in de Antwerpse Kempen gelegen zijn, erkend zijn door Toerisme Vlaanderen en actief willen meedoen. Zoveel mogelijk zakenlui én toeristen naar de Kempen lokken, is ons hoofddoel.”

In de promotiekoffer zit, naast de ongeschonden Kempense natuur, vooral de professionele en klantgerichte accomodatie voor ontspannend en zakelijk toerisme. Groen Hotels Kempen wil zich als een sterke groep profileren. Hiertoe nemen de leden een eigen logo op in hun huisstijl, staan samen op beurzen en benaderen gezamenlijk de pers. Peeters vult aan : “Naast gemeenschappelijke promotieacties staan er ook maandelijkse ervaringsuitwisselingen op ons programma. Wij leggen de problemen van onze sector onder de scanner en spreken onderling af om bij overbezetting klanten naar elkaar door te verwijzen. De Kempen moeten ook dezelfde toeristische uitstraling krijgen als de kust en de Ardennen. Deze groene long overkoepelt de grote zakencentra Antwerpen, Brussel en de Nederlandse Randstad, en heeft inzake recreatie heel wat in petto : fiets- en wandelpaden, Bobbejaanland, het Zilvermeer, de Rauwse Meren en Lilse Bergen, vakantiedorpen, golf- en cartingbanen, vaarroutes en meren. Uit de cijfers komen de Kempen als een jonge toeristische regio in volle opbloei naar voor.”

De tewerkstelling in de 20 grotere hotels in het arrondissement Turnhout nam tussen ’88 en ’94 met 48 % toe, de stijging voor heel Vlaanderen bedroeg in diezelfde periode 27 %. Vorig jaar steeg de bruto kamerbezetting in de Turnhoutse Kempen met 14,8 %, in Antwerpen slechts met 2,6 %. De elf leden van Groen Hotels Kempen stellen samen 201 mensen tewerk, hebben 390 kamers ter beschikking, kunnen 2850 gasten laten vergaderen in 52 zalen en 1850 mensen laten fuiven en smullen.

STANISLAS PEETERS (GROEN HOTELS KEMPEN) Zoveel mogelijk zakenlui en toeristen de weg wijzen naar de Kempen is het hoofddoel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content