Kalfslever in de opera

Het grote succes van Americo Serfillipi kwam met Arlecchino in Sint-Genesius-Rode, een druk bezochte pizzeria/restaurant. Om zijn klanten beter te dienen verhuisden potten en pannen in 2003 naar Waterloo, waar Serfillipi het restaurant Opéra opende. Voor de deur staat een parkeerbediende, die de beste plaatsjes geeft aan de meest blinkende limousines en snelste sportwagens.

Americo Serfillipi is intussen de zestig voorbij, denkt niet aan stoppen en weet de bonte bezoekersparade als geen ander te bespelen. Hij ontvangt, laat de mensen uit zijn hand eten, smeert dure flesjes wijn aan, verkoopt tussendoor grapjes en heeft er duidelijk zelf het meeste plezier in. Zo’n vijf jaar geleden heropende hij Arlecchino op een nieuwe locatie en ook daar rinkelt de kassa.

Opéra is een groot restaurant, modieus en chic gedecoreerd met marmer, muurschilderingen en Murano-verlichting in gezandstraald kristal. Er zijn een veranda en een riant terras. Aan de basis van het blijvend succes staat ook de smakelijke Italiaanse keuken. Om de zuiderse zon in het bord te laten schijnen, zijn heel wat producten, zoals pasta, bloem, olie, kaas, artisjokken en truffels rechtstreeks uit Italië ingevoerd. Specialiteiten zijn sint-jakobsschelpen met truffels en fleur de sel (24 euro), linguine met kreeft, basilicum en kerstomaatjes (52 euro voor twee) en baars in zoutkorst met groentesalade en pesto van kappertjes (60 euro voor twee). De wijnkaart vermeldt 650 referenties en er is een ruime keuze aan grote prijzen.

Wij lieten ons het antipastabord aanpraten en voor de prijs van 25 euro proefden wij van rauwe sint-jakobsschelpen met truffelessence, fleur de sel en olijfolie, van mozzarella van buffel met tartaar van tomaten en pesto van basilicum, van carpaccio van gemarineerde zwaardvis met gazpacho van tomaat en van salade van kreeft met asperges en gemarineerde rauwe zalm. Er kwamen twee hoofdgerechten: kort gebakken kalfslever op zijn Venetiaans met gebakken uitjes, in olijfolie gefrituurde stroaardappels en krokant gestoomde groenten (22 euro) en ragout van kreeft en zeetong op puree van geplette aardappel en olijfolie (28 euro). In het glas kwam een soepele Siciliaanse Le Secreta Nero d’Avola, Planeta (34 euro). Alles had smaak en daarom namen we nog een lekkere tiramisu met koffie (9 euro).

Opéra

Tervurensesteenweg 178

1410 Waterloo

Tel. 02/354 86 43

Gesloten op zaterdagmiddag en zondag

Lunch gourmand met keuze uit voor-, hoofd- en nagerecht 25 euro, degustatiemenu 5 gangen 50 euro

Wine bar van 17 tot 24 uur

Terras

Kader: elegant en chic Italiaans

Onthaal en bediening: door geroutineerde obers, in het Frans en Italiaans

Keuken: Italiaans

PIETER VAN DOVEREN

Partner Content