‘Jonge ondernemers leren van elkaar’

WIE

Thomas Cherlet (32)

IS

De zaakvoerder van het Brusselse CT Consulting, dat software voor sales-applicaties helpt te installeren bij bedrijven in België. Eerder stond hij aan de wieg van twee start-ups: Cloud Innovation in 2013 en CloudRebelz in 2016.

WORDT

De voorzitter van Young Voka Metropolitan (YVM). Hij neemt de fakkel over van Sunita Van Heers die YVM tot een succesvol netwerk heeft uitgebouwd voor jonge, getalenteerde ondernemers in Brussel.

WIL

“Het vinden en aantrekken van kwalitatieve IT-werknemers is een van de grootste uitdagingen. Vroeger had Brussel een voorsprong op steden als Gent en Antwerpen. Maar die steden schakelden een versnelling hoger en zijn even aantrekkelijk voor lokale talenten. Brussel zal enkel voorop blijven als het de stad leefbaarder maakt, onder andere door de mobiliteit sneller en doordachter aan te pakken. Onze metropool moet het voortouw nemen in technologie (5G, smart cities, artificiële intelligentie, fintech…) en andere markten. Een nette, aantrekkelijke en ondernemingsgezinde stad maakt van Brussel een trekpleister waar het fijn vertoeven en zakendoen is.

“Als voorzitter van YVM wil ik impact hebben op elk lid van onze familie. Voor jongeren gaat het leven om unieke ervaringen. Mijn doel is dat elk lid veel bijzondere YVM-momenten beleeft. Dat kan gaan van nieuwe connecties tijdens het netwerken die impact hebben op de carrière, tot samen de 20 km door Brussel lopen voor het goede doel.

“Mijn ambitie is YVM te begeleiden van een start-up naar een scale-up. We willen nog meer inspelen op ons netwerk en ons merk verder uitbouwen. Jonge ondernemers kunnen veel leren van elkaar en doen er goed aan ervaringen uit te wisselen.”

VRIJE TIJD

Tennis, kitesurfen, joggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content