‘Jonge mensen zijn een fundamentele schakel’

WIE

Wannes Verschueren (39)

IS

Partner KPMG Advisory-Public Sector

WAS

“Na mijn economische en politieke opleiding, mijn studie aan de London School of Economics en een passage als onderzoeker aan de KUL startte ik veertien jaar geleden als adviseur bij KPMG”, zegt Verschueren. “Met een focus op strategisch advies, organisatie- en procesoptimalisatie, en studies in diverse beleidsdomeinen zijn we geëvolueerd naar grote transformatieprojecten. Ik leg me vooral toe op grote overheidsprojecten zoals smart cities, digitalisering, rekeningrijden en de ondersteuning van overheden over covid-19.”

WIL

“Als partner bij KPMG ben je er niet alleen verantwoordelijk voor om nieuwe klanten en projecten aan te brengen, maar ook om een duurzaam ecosysteem uit te bouwen met een uitgebreide sector- en marktkennis en de juiste contacten”, gaat Verschueren door. “Ik zie veel uitdagingen in de publieke sector, vooral rond data, digitalisering en efficiëntie.”

“In consultancy zijn de mensen de grootste troef. Als partner ben je niets zonder een sterk team en enthousiaste collega’s en klanten. Ik streef ernaar langetermijnrelaties uit te bouwen met onze klanten, door duurzame en multidisciplinaire oplossingen aan te reiken en bruggen te bouwen tussen klanten en projecten. Generation Z heeft vaak een duidelijkere visie op hoe onze toekomst eruit kan of moet zien. Voor grote bedrijven als KPMG zijn jonge mensen een fundamentele schakel die oudere collega’s kunnen inspireren en mee de duurzame richting van het bedrijf en onze klanten kunnen bepalen. Het lijkt me ook noodzakelijk dat we de genderdiversiteit verder promoten. Vrouwen aan de top zijn nog altijd een grote uitdaging voor internationale bedrijven.”

VRIJE TIJD

“Reizen, badminton, kunst en cultuur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content