Its My Life: een app voor gezonder leven op het werk

SAP
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

25 mei 2018, 15:54 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

Belgische bedrijven koesteren grootse dromen. In tijden van digitale transformatie, blijven ze ambitieus en zien ze heel wat mogelijkheden. Zes bedrijven getuigen over hoe zij samen met SAP en zijn partners digitale toepassingen ontwikkelen om zich klaar te stomen voor de toekomst. Lees hieronder de getuigenis van Its My Life.

Te weinig bewegen is niet goed voor de gezondheid. Maar ook langdurig zitten op het werk heeft schadelijke gevolgen. Daar wil startup Its My Life iets aan doen met een nieuwe app. Het werkte die uit samen met SAP-partner Expertum. “Wij hadden het creatieve idee, zij de technologische kennis om dat in een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app te gieten”, getuigt bezieler René Sielhorst.

Iedereen wil een gezondere levensstijl, maar vaak ontbreekt het aan tijd of motivatie om er iets aan te doen. Het team van Its My Life beseft dat maar al te goed en trekt ten strijde tegen langdurig zitten: “We willen werknemers in bedrijven bewust maken van de tijd die ze zittend spenderen. En we willen hen motiveren om daar iets aan te doen. Net daarom wilden we ook een app, omdat je zo je boodschap op een eenvoudige manier kan verspreiden.”

Het idee was geboren, maar de uitwerking van een app bleek minder eenvoudig dan gedacht. René Sielhorst: “Ik ben al heel lang actief in de gezondheidssector. Wij hadden wel creatieve ideeën maar geen technologische kennis. Daarom zijn we blij met een partner als Expertum. Zij hebben ons geholpen om onze complexe gedachten te vertalen in een heel simpele en toegankelijke oplossing voor de eindgebruiker. Zij waren in staat om met ons mee te denken en ook na te denken over de toekomstige mogelijkheden voor onze app.”

René Sielhorst - Its my life
René Sielhorst – Its my life

Innovatieve technologie voor een gebruiksvriendelijke app

Voor SAP-partner Expertum was dit een gedroomd project. Bert Vanstechelman: “Wij doen heel wat SAP-implementaties en we zijn gedreven door innovatie. Het feit dat we deze keer een heel concreet project konden opzetten voor eindgebruikers maakte de uitdaging des te leuker. Bovendien zijn we een voorloper op de markt, en daar paste dit ook wonderwel in: krachtige innovatieve technologie omzetten naar een gebruiksvriendelijke oplossing die ook futureproof is. Die manier van denken hanteren we in al onze projecten.”

Het resultaat is een handige app die bewegingen meet en informatie geeft aan de gebruiker. “We kunnen beweegdata verzamelen, trends analyseren en zo worden we steeds beter in de adviezen die we aan mensen geven”, stelt René Sielhorst van Its My Life. “Daarnaast kan aan de app ook een spaarsysteem worden gekoppeld. Als je bijvoorbeeld 1.000 stappen hebt gezet, verdien je een Fitcoin, een virtuele gezondheidsmunt als het ware. Als je er voldoende hebt verzameld, kun je dan uit een catalogus met aanbiedingen die je werkgever heeft geselecteerd, diensten of producten aanschaffen met je Fitcoins.”

Its My Life: een app voor gezonder leven op het werk

Coole applicaties bouwen met SAP

De toepassing werd in een vrij korte termijn ontwikkeld en opgezet. “Zoiets was alleen mogelijk dankzij het cloudplatform van SAP”, legt Bert Vanstechelman van Expertum uit. “SAP is uitermate geschikt om dit soort coole applicaties te bouwen. Het liet ons toe om op een eenvoudige en snelle manier de ideeën van Its My Life om te zetten in een technologische oplossing. En het biedt voldoende mogelijkheden om het platform nog verder uit te bouwen tot iets groters met meer functionaliteiten.”

Bert Vanstechelman - Expertum
Bert Vanstechelman – Expertum

Dat is de uitdaging waar René Sielhorst voor staat: “We willen na Nederland ook België en Luxemburg veroveren. De ultieme droom is dat de Fitcoin een echte virtuele munt wordt om je gezondheid te verbeteren. Want vandaag gaat er slechts een klein beetje geld van de gezondheidszorg naar preventie en positieve stimulansen. Wij willen op dat vlak voor een kentering zorgen en zoveel mogelijk mensen op het werk aan het bewegen krijgen.”

Benieuwd naar de dromen van andere bedrijven? Lees ze hier.