IoT helpt mee in de strijd tegen corona

Proximus Enterprise
Proximus Enterprise
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

9 november 2020, 11:32 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:11

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mag er maar een maximumaantal klanten binnen in uw verkooppunt. Iemand kan de klanten tellen. Of u gebruikt slimme technologie die dat automatisch doet. Dit is een van de ontelbare mogelijkheden van het Internet of Things.

De opmars van het Internet of Things en data analytics

Uw retailzaak wordt een pak efficiënter als u de ‘dingen’ uitrust met sensoren en verbindt met internet. U ziet vanop afstand hoeveel voorraad u nog hebt, wat de temperatuur is in uw koelinstallatie en of er te veel klanten in uw verkooppunt zijn. Dit (en nog veel meer) is mogelijk met het Internet of Things (IoT) en data analytics.

Met IoT monitort u al uw slimme voorwerpen in realtime en kan u ze ook bijsturen.

Als de parking vol is, opent u gewoon de slagboom naar extra parkeerruimte. Aan de hand van realtime informatie neemt u slimme beslissingen. Het Internet of Things wordt almaar meer gebruikt om de veiligheid, kostenefficiëntie als gebruiksgemak te verhogen.

Is het niet te druk in uw winkel?

Proximus biedt de IoT-oplossing ‘Entrance Monitoring’ aan: sensoren aan de ingangen en die tellen het aantal mensen. Zo heeft de handelaar op elk moment een overzicht van het aantal aanwezigen en maakt de toegangscontrole makkelijker.

Maar u kan nog meer doen met de informatie. Het bezoekersaantal kan getoond worden op een scherm. Zo weten klanten wanneer ze veilig kunnen shoppen. En de handelaar kan de data gebruiken om piekmomenten te voorkomen of om op dalmomenten meer klanten te lokken.

De voordelen van IoT in tal van sectoren

IoT kan ongelooflijk veel processen automatiseren en gebouwen slimmer maken. U kan de temperatuur of het licht automatisch aanpassen aan de omgevingsfactoren voor meer gebruikscomfort en minder energieverbruik. Dankzij sensoren ziet u wanneer uw machines aan onderhoud toe zijn en zelfs mogelijke problemen voorspellen.

De investering betaalt zich snel terug en deze technologie is eenvoudig te installeren.

Dit draagt bij tot het imago van uw bedrijf, want klanten appreciëren de extra service, betrouwbaarheid en veiligheid. Managers vinden de informatie van onschatbare waarde want ‘meten is weten’. Zo kunnen ze hun bedrijf beter begrijpen, controleren en automatiseren.

De juiste toepassing voor het juiste gebruik

IoT biedt zoveel mogelijkheden dat het loont in zee te gaan met een ervaren partner om uw plannen te implementeren, zodat ze helemaal afgestemd zijn op de specifieke activiteiten en noden van de organisatie.

Proximus is een leider op gebied van innovatie, IoT en data analytics.

Proximus heeft de nodige expertise om bedrijven te begeleiden bij hun digitale transitie. Het is de betrouwbare partner voor al uw telecom- en ICT-projecten van A tot Z. Proximus biedt niet alleen de beste netwerken (LoRa, NB-IoT, 5G) en technologieën, het werkt ook samen met een groot aantal strategische partners. Zo haalt u een end-to-endoplossing in huis op maat van uw onderneming.

Meer lezen over IoT!

Uw bedrijf slimmer maken?

Ontdek het online op ThinkThings, 19 november 2020.

Jaarlijks digitaal evenement rond IoT, data analytics en innovatie met verfrissende keynotesprekers, boeiende cases, interactive break-out sessies met Q&A en netwerkmogelijkheden.

Schrijf u vandaag nog in.