‘Investeren in netwerk’

WIE

Stijn Vander Plaetse (46)

IS

CEO bij AE – Architects for Business & ICT

WAS

Stijn Vander Plaetse studeerde in 1996 af aan de Universiteit Hasselt in toegepaste economische wetenschappen. Sinds 1998 is hij actief in de telecom en de media. Van 1998 tot 2011 bij Belgacom, in 2012 als CEO bij Mplus Group en van 2013 tot eind vorig jaar als vice president business sales en marketing bij Telenet Business. Hij zette Telenet op de kaart in de business-to-businessmarkt. “Ik heb daar met fantastische mensen gewerkt en mooie resultaten behaald. We hebben een innovatieve marketing gevoerd, waarvoor we verschillende Effie’s (een award voor effectieve communicatie, nvdr) hebben gekregen”, zegt hij. Vander Plaetse won vorig jaar de eerste Trends Sales & Marketing Award in het b2b-segment en was in 2018 genomineerd voor de Marketeer van het Jaar.

“Ik loop al twintig jaar in de ICT-wereld rond en ben actief op sociale media en bij netwerkevents. Zo ben ik aan de praat geraakt met Bruno Denys, de toenmalige CEO van AE”, zegt Vander Plaetse. “Eind vorig jaar kwam een en ander in een stroomversnelling. Dat is de kracht van een netwerk. Ik zeg mijn team altijd dat je daarin moet investeren.”

WIL

“Ik moet de digitale uitdaging omzetten in kansen. Dat lijkt me een fantastische uitdaging. Ik heb het gevoel dat ik dingen kan realiseren en nieuwe diensten kan introduceren”, aldus Vander Plaetse. “AE heeft een breed ICT-aanbod (digitale transformatie, IT-architectuur, implementatie en organisatie). Het bedrijf heeft een cultuur die focust op kennis delen. Maar AE is onvoldoende bekend. Ik moet ervoor zorgen dat die bekendheid toeneemt. Het is een talentvol bedrijf met 300 medewerkers.”

VRIJE TIJD

“Skiën en lopen. Ik loop af en toe een marathon.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content