Internationale erkenning voor Antwerpse managementschool

De UAMS is niet langer het kleine broertje onder de management-scholen. Dit jaar mocht het een prestigieuze internationale accreditatie ontvangen. Een eerste belangrijke realisatie onder decaan Frank Bostyn.

Frank Bostyn (45) is nog geen vol jaar decaan van de UAMS (Universiteit Antwerpen Management School) en onder zijn bestuur is de managementschool al nadrukkelijk uit de schaduw getreden. Op 21 april 2005 mocht de UAMS het prestigieuze AACSB-accreditatielabel in ontvangst nemen. Dat label voor managementscholen is er niet een van dertien in een dozijn. Zulke accreditaties laten managementscholen toe hun internationaal netwerk op te bouwen, gemakkelijker samen te werken met andere managementscholen en buitenlandse studenten aan te trekken. Samen met de Vlerick Leuven Gent Management School is UAMS de enige Belgische business-school die over zo’n accreditatie beschikt. Van de meer dan 500 AACSB-leden bevinden er zich slechts 74 buiten de VS.

“Onze internationalisering was al een tijdje een prioriteit en nu hebben we nog een tandje bij gestoken,” zegt Bostyn. “Die accreditatie zet ons op de wereldkaart.” Dat de UAMS nu makkelijker zal worden opgenomen in de zo begeerde rankings van managementscholen, is momenteel van minder belang. Zelf besteedde Frank Bostyn (45) bijzondere aandacht aan de ontwikkeling en uitbouw van internationale programma’s in de opleidingen van de UAMS. In eerste instantie ging de aandacht naar de klassieke masteropleidingen. Voor hij decaan werd, was Bostyn al verantwoordelijk voor die opleidingen. De UAMS is immers ontstaan uit het samenbrengen van verschillende postgraduaten die aan de Universiteit Antwerpen op het programma stonden.

De internationalisering valt vooral op bij de MBA’s en Masters in Global Management. Ze worden in het Engels gedoceerd, gericht op een internationaal publiek. Concreet houdt dit in dat het programma voor een deel kan worden gevolgd aan een van de partneruniversiteiten van de UAMS. Die bevinden zich onder andere in de VS (Fordham University van New York) en in Singapore, Mexico en zelfs Venezuela. Bostyn: “We richten in het buitenland ook een aantal MBA-programma’s in, in samenwerking met andere partners.” Een goed voorbeeld daarvan is de Executive MBA-opleiding in Moskou, die tot stand kwam in samenwerking met het lokale Institute for Business Studies. Via het Euro-China Centre richt UAMS zich ook meer en meer op de Chinese opleidingsmarkt die in volle expansie is. Ook komen Chinese high potentials naar Antwerpen om er voortgezette managementopleidingen te volgen.

Uiteraard vormen de masteropleidingen slechts een deel van de activiteiten van de managementschool. UAMS speelt ook in op de stijgende vraag naar executive-managementprogramma’s. In plaats van meteen na de studies al een MBA te volgen, wordt het interessanter om een aantal topmedewerkers met een aantal jaren ervaring voor een apart programma naar een business-school te sturen. “Meer bedrijven voor zo’n programma aantrekken is cruciaal geworden bij UAMS,” stipt Bostyn aan. Om nieuwe ‘klanten’ te vinden, wordt onder andere gestart met een executive MBA-programma in banking.

IS: decaan van UAMS.

VRIJE TIJD: lezen.

A.M.

“Meer bedrijven aantrekken voor een managementcursus is cruciaal geworden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content