Interclubs vallen in april

De golfers hielden van de interclubs in september, de clubs iets minder. De federatie gooit de kalender dan maar om.

De federatie zet echter weer een stap achteruit. Dit jaar zijn de interclubs zowaar op 20, 21, 27 en 28 april gepland. Daar zijn verschillende redenen voor. Om te beginnen moesten sommige spannende wedstrijden in het najaar worden onderbroken omdat de duisternis inviel. Daarnaast beginnen de greenkeepers doorgaans eind september met grote werken, die moeilijk te verzoenen vallen met competities waarin alle deelnemers de indruk hebben dat ze aan de Ryder Cup deelnemen. Vorig jaar deden sommige clubs dan weer alsof de interclubs helemaal niet belangrijk waren, en begonnen ze hun terreinen eind september al een beurt te geven.

Kortom, de beslissing om de interclubs vroeger in het jaar te spelen, was snel genomen. En dat nog voor de federale structuren goed en wel waren ingericht. Bovendien komen er enkele wijzigingen aan het reglement. Die zijn nog niet allemaal bekend, maar dit is alvast belangrijk: de beslissende wedstrijden in de Divisies 1 voor Dames I en II en Heren I en II worden op hetzelfde terrein gespeeld, meer bepaald in Oudenaarde. Zaterdag 27 april staan de foursomes op het programma voor de categorieën I, en een dag later de singles voor de categorieën I en II.

Voorts is er op de kalender van 2002 ook een uitgelezen plaatsje voor de Tour Mid-Amateur, die vorig jaar met bijna honderd deelnemers voor elke etappe een groot succes was. Bij de Seniors is het enthousiasme zo groot, dat de federatie besliste om de handicaps in de kwalificaties terug te brengen tot 14. Voor de Ladies wordt dat 18.

Ook op de kalender staat een Belgische manche van de PGS European Tour Senior, die begin juni naar de Flanders-Nippon komt.

Noteert u alvast deze belangrijke data: 13-14 april: National Foursome Championship (36 holes, stroke play, Waregem); 11-12 mei: Challenge Pierre Huylebroeck (54 holes, stroke play, Rigenée); 25-26 mei: Challenge Donald Swaelens (54 holes, stroke play, Waterloo); 26-28 juli: National Stroke Play Championship (72 holes, Keerbergen); 15-18 augustus: Omnium of Belgium (72 holes, Limburg).

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content