Inspiratiebron

WIE

Eddy Haesendonck (47)

WORDT

President en CEO BMW Group Belux

WAS

“Ik ben onder aan de ladder begonnen. Als jobstudent heb ik niet alleen nieuwe wagens klaargemaakt, maar ook onderhouden. Ik doorliep alle geledingen: van receptionist op de klantendienst van een garage tot bij de invoerder van BMW, waar ik startte als aftersalesmanager BMW Motorfietsen. Kort na de lancering van de nieuwe MINI in 2001 vroeg men mij salesmanager MINI Belux te worden. Nadien is mijn carrière in een stroomversnelling terechtgekomen. Eerst als BMW Belux areamanager, waarna ik naar ons hoofdkwartier in München ben verhuisd om MINI in de Aziatische groeimarkten te ontwikkelen. Eind 2014 ben ik terug naar België gekomen als commercieel directeur BMW. Vorige maand werd ik benoemd tot president en CEO van BMW Group Belux.”

WIL

“Ik heb voor mij en mijn team een aantal duidelijke doelen: streven naar de beste prestaties, maar vooral naar een maximale tevredenheid van onze klanten, concessiehouders en medewerkers. Volgens mij wordt onder ‘modern management’ hands-on, doelgedreven en menselijk management begrepen. Ik vind het belangrijk mijn team uit te dagen, zodat het impact heeft. Ik tracht ook het evenwicht te zoeken tussen nieuwe ideeën en een continue verbetering van wat al goed is. We hebben niet de middelen om het wiel constant heruit te vinden. Mijn benoeming beschouw ik als een signaal van vertrouwen in het lokale management door de BMW-top in München. Ik hoop ook een inspiratiebron voor jonge managers te zijn. Ik ben het levende bewijs dat je met hard werken, doorzettingsvermogen, gezond verstand en geloof in jezelf een mooie loopbaan kunt uitbouwen.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Ik fiets al twintig jaar, met de racefiets en de mountainbike. Dat is voor mij de ideale sport om even diep te gaan en het hoofd leeg te maken. Ik heb in 2010 het BMW Cycling Team mee opgericht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content