Zakenman Jan Sarens vermoord in Mexico

© AFP
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

De Belgische zakenman Jan Sarens van kranenbedrijf Sarens is doodgeschoten op straat in Acapulco.

In Acapulco in Mexico is de Belgische zakenman Jan Sarens (58) van kranenbedrijf Sarens uit Wolvertem doodgeschoten op straat. Dat gebeurde vlakbij het tennisstadion waar maandag de Mexican Open Tennis begint.

Hij werd neergeschoten naast zijn auto, een Mercedes NSK 200.. Dat gebeurde op klaarlichte dag om half 5 in de namiddag. Hij werd gedood met één schot. Er is nog geen duidelijkheid over het motief van de moord.

Beveiliging
Het zou om een roofoverval kunnen gaan, maar ook om een afrekening. ‘Jan Sarens kreeg een jaar geleden doodsbedreigingen,’ zei Vlaming Frank Silkens vanuit Mexico op Radio 1. ‘Hij had al die tijd lijfwachten.’

Sarens was met een voormalige zakenpartner in een conflict verwikkeld over de eigendom van het bedrijf.

Sarens woonde en werkte in Mexico Stad. Hij was er actief in SRNS Latinoamérica, een Mexicaanse vestiging van de Belgische Sarens Group, die vooral bekend is van zijn hoge kranen.

Geweld
Mexico is al maandenlang het toneel van buitensporig veel geweld. Grote drugsbendes bekampen elkaar en deinzen er niet voor terug elkaar op gruwelijke manieren om het leven te brengen.

Acapulco is de belangrijkste havenstad van Mexico en één van de steden waar het geweld almaar meer deel uitmaakt van het dagelijks leven. De stad is ook een belangrijke toeristiche bestemmingen, maar in het conflict tussen de drugsbendes bleven buitenlanders tot nu toe buiten schot.

In Acapulco kwam de politie massaal op de been na de verkrachting van zes Spaanse toeristes begin deze maand in hetzelfde deel van de stad waar Salens werd doodgeschoten.. Zes mannen zijn opgepakt en hebben bekend. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content