Yahoo lokt ook topman Henrique de Castro weg bij Google

© Reuters

Internetbedrijf Yahoo heeft Henrique de Castro, die een topfunctie had bij Google, aangesteld als zijn nieuwe chief operating officer (COO). Hij is na Marissa Mayer de tweede topfiguur in enkele maanden tijd die Yahoo afsnoept van Google.

De Castro (47) zal vanaf 22 januari Yahoo gaan versterken in het productieproces van diensten aan klanten.

Hij krijgt een basissalaris van 600.000 dollar aangevuld met een bonus van 1 miljoen omdat hij Google verlaat. Hij heeft ook uitzicht op een jaarlijkse bonus en een aandelenpakket ter waarde van vele miljoenen dollars.

Schaduw

Yahoo probeert uit de schaduw van zijn grote rivaal Google te treden. Met 700 miljoen bezoekers per maand is Yahoo, ooit de toonaangevende zoekmachine, nog steeds een populaire bestemming, maar het bedrijf heeft het al jaren moeilijk met het vertalen van die aandacht in financieel succes.

De Castro was bij Google verantwoordelijk voor advertentieplatforms en diensten voor Google-uitgevers. Daarvoor gaf hij leiding aan media- en mobiele platforms van de internetgigant. Ook werkte hij voor de Amerikaanse computerfabrikant Dell en adviesbureau McKinsey.

De Castro is na Marissa Mayer de tweede grote naam in enkele maanden tijd die Yahoo afsnoept van Google. Mayer werd de nieuwe CEO van Yahoo. (ANP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content