Voormalige Delhaize-topman Muller wordt CEO van Ahold Delhaize

Frans Muller © belga

De voormalige CEO van Delhaize, Frans Muller, neemt op 1 juli de fakkel over van Dick Boer aan het hoofd van Ahold Delhaize. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Voormalig ING-topman Jan Hommen volgt op 11 april Mats Jansson op als voorzitter van de raad van toezicht. De Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire verlaten de toezichtsraad, waarna er nog twee Belgen (Dominique Leroy en Jacques de Vaucleroy) overblijven in de raad.

“Frans heeft samen met Dick een belangrijke rol gespeeld in het samenbrengen van Ahold en Delhaize”, zegt Mats Jansson. “In de voorbije twee jaar heeft hij het integratieproces geleid in nauwe samenwerking met onze lokale merken en ondersteunende diensten”, aldus Jansson, die de keuze voor Muller logisch noemt.

De Nederlander Frans Muller heeft meer dan twintig jaar ervaring in retail en was sinds 24 juli 2016 adjunct-CEO en chief integration officer bij Ahold Delhaize. Hij stond ook op interimbasis aan het hoofd van Delhaize America van oktober 2016 tot januari 2018.

Voorafgaand aan de fusie tussen Ahold en Delhaize was hij sinds 2013 voorzitter en CEO van Delhaize. Boer, die met pensioen gaat, zal tot 1 juli nauw samenwerken met Muller om een goede transitie te verzekeren. Hij blijft ook adviseur tot halfweg 2019.

Partner Content