Vlaamse bankier vangt ontslagpremie van 12,5 miljoen

© Reuters

De Vlaamse bankier Raphael Geys krijgt van de Franse bank Société Générale een ontslagpremie van 12,5 miljoen euro. Hij was ontevreden toen hij ‘maar’ 7 miljoen euro kreeg. De rechtbank gaf hem gelijk.

Geys heeft bovenop zijn premie ook nog recht op miljoenen euro’s intresten. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Geys werd in november 2007, aan het begin van de financiële crisis, aan de deur gezet bij de bank Société Générale in Londen. Hij kreeg 7 miljoen euro ontslagpremie aangeboden, maar dat weigerde hij. Meer nog: hij trok naar de rechtbank omdat hij zich onrechtvaardig behandeld voelde. De bank had hem zijn ontslag ook niet op de juiste manier meegedeeld, vond hij.

Geys stond aan het hoofd van de Europese afdeling ‘vaste inkomens’ bij de Société Générale. Onder zijn leiding stegen de inkomsten van die divisie van 225 naar 483 miljoen euro.

De Vlaming kreeg gelijk van het hoogste Britse gerechtshof. De rechter vindt dat de Société Générale de Vlaamse bankier niet goed op de hoogte heeft gebracht van zijn ontslag, en dat ze hem daardoor dus een te lage ontslagvergoeding heeft voorgesteld.

Geys verdiende bij Société Générale zo’n 180.000 euro per jaar. Hij krijgt nu 12,5 miljoen ontslagpremie, maar daar kunnen nog miljoenen bijkomen aan extra boetes. De 12,5 miljoen euro is waarschijnlijk de hoogste ontslagpremie die een Vlaming ooit heeft gekregen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content