Topman VDAB roept collega-topambtenaren op in te leveren

De vakbonden vinden het voorstel geen structurele oplossing.

Topman Fons Leroy van de VDAB is bereid om in te leveren op zijn loon en stelt zijn collega’s topambtenaren van de Vlaamse Gemeenschap voor om vrijwillig hetzelfde te doen. De vakbonden vinden het voorstel geen structurele oplossing.

“Als de ministers dat doen, moeten wij volgen”, zegt Leroy in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Hij beklemtoont dat het zeker niet zijn bedoeling is ook de andere ambtenaren te doen inleveren. “Zij moeten hetzelfde werk met minder mensen doen en leveren op die manier al in.”

Indexverhoging

Vlaanderen telt ongeveer 65 leidende ambtenaren die gemiddeld rond de 120.000 euro bruto per jaar verdienen.

“We zouden bijvoorbeeld een indexsprong kunnen laten vallen”, stelt Leroy voor. Als de topambtenaren een indexverhoging van 2 procent laten vallen, levert dit Vlaanderen iets meer dan 150.000 euro op.

Voorzitter Luc Hamelynck van ACV-openbare diensten vindt niet dat de Vlaamse topambtenaren te veel verdienen, als men er rekening mee houdt dat zij geen extralegale voordelen hebben. “Als Vlaanderen goede mensen wil, dan moet het die ook goed betalen,” zegt hij.

Op de eerstvolgende vergadering van Movi legt Leroy concrete voorstellen op tafel over inleveringen bij de leidende ambtenaren, meldt Gazet van Antwerpen. Movi is een vrijwillig samenwerkingsverband van ambtenaren van de Vlaamse overheid. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content