Topman Financiën Carlos Six onverwacht overleden

© belga

Carlos Six, administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Fiscaliteit, is onverwacht overleden. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Financiën op zijn website

‘Carlos Six overleed dinsdagavond onverwacht tijdens een zending in het buitenland’, meldt de Federale Overheidsdienst op zijn website.

Six was op buitenlandse missie in Rio (Brazilië) voor de internationale organisatie CREDAF. Carlos Six zou daar tijdens het zwemmen in de zee onderstroom terechtgekomen en verdronken zijn. Dat werd bevestigd door Francis Adyns, woordvoerder FOD Financiën, meldt VTM Nieuws.

Six, geboren in Poperinge, ging als twintigjarige in dienst bij Financiën. In 1978 werd hij controleur en tegen eind jaren negentig was hij opgeklommen tot directeur-generaal bij de administratie directe belastingen. In 2003 werd hij na de eerste hervorming binnen Financiën administrateur KMO. Sinds januari 2012 was hij administrateur-generaal van de Fiscaliteit, een afdeling met 9.140 personeelsleden.

Minister van Financiën Koen Geens omschrijft Six in een reactie als ‘een groot hervormer en een ambtenaar met visie en een grote en warme persoonlijkheid’. Six was gehuwd, had één zoon en twee kleinkinderen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content