Topman British Airways bedankt weer voor bonus

© belga

De topman van British Airways, Willie Walsh, weigert als gevolg van de crisis binnen de Britse luchtvaartmaatschappij voor de tweede maal op rij een bonus waar hij contractueel recht op heeft.

Walsh weigert een bonus van 334.000 pond voor het afgelopen boekjaar, aldus British Airways. Ook het jaar daarvoor zag de topman af van zijn bonus. In de zomer van 2009 stond hij, samen met 7.000 andere werknemers, een deel van zijn loon af om de luchtvaartmaatschappij te helpen kosten te besparen.

Het jaarloon van Walsh bedraagt – net als in 2008 – 735.000 pond, Intussen dreigt een nieuwe staking bij British Airways. Maandenlang heerst al ontevredenheid bij het cabinepersoneel over verslechterende loon- en arbeidsvoorwaarden, met werkonderbrekingen tot gevolg. Door de staking zag British Airways al miljoenen verloren gaan.

In 2009 keek British Airways aan tegen het grootste verlies sinds de privatisering van het bedrijf in 1987. Onder de streep stond een verlies van 425 miljoen pond, wat 19 procent meer is dan het jaar daarvoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content