Tom Enders (Airbus) is Europees Manager van het Jaar

© belga
Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

Tom Enders, CEO van de luchtvaartgroep Airbus Group, is door de koepel van Europese zakenbladen The European Business Press (EBP) verkozen tot European Manager of the Year 2014.

De EBP kiest sinds 1991 jaarlijks een Europees Manager van het Jaar. Onder de leden van EBP vinden we The Wall Street Journal, Les Echos, Handelsblatt en ook Trends. De titel ging al naar onder anderen Ingvar Kamprad (IKEA), Wolfgang Mayrhuber (Lufthansa) en Luca di Montezemolo (Ferrari).

De 53-jarige Duitser Tom Enders – ‘Major Tom’ voor de vrienden -krijgt dit jaar de onderscheiding voor zijn uitstekende werk bij Airbus Group. Sinds zijn aanstelling tot CEO in mei 2012, is de beurskoers van de luchtvaartgroep er met driekwart op vooruitgegaan. Vorig jaar vloog Airbus Group naar een omzet van 59 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 3,6 miljard euro. Het orderboekje puilt uit.

Tom Enders is sinds 1991 actief in de luchtvaart. In 2007 werd hij bij Airbus Group CEO van de dochter voor de burgerluchtvaart Airbus. Daarnaast bekleedt hij een rist mandaten in diverse instellingen. De Duitser is onder meer lid van de adviesraad van de verzekeraar Allianz SE en van de adviesraad van zakenlui voor de Britse premier David Cameron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content