Peter Vandekerckhove verlaat BNP Paribas Fortis

. © BELGA
Patrick Claerhout
Patrick Claerhout redacteur bij Trends

Peter Vandekerckhove, hoofd retail & private banking van BNP Paribas Fortis, verlaat de bank en wordt CEO van KBL, een private bank gevestigd in Luxemburg. Hij wordt opgevolgd door respectievelijk Michael Anseeuw en Stéphane Vermeire. Dat vernam Trends.

Vandekerckhove, een 58-jarige West-Vlaming, was sinds 2011 lid van het directiecomité van BNP Paribas Fortis. Twee jaar eerder werd hij benoemd tot hoofd retail & private banking België. In de praktijk was hij de nummer drie bij BNP Paribas Fortis, na directievoorzitter Max Jadot en vice-directievoorzitter Filip Dierckx.

Vandekerckhove ruilt BNP Paribas Fortis in voor KBL, een private bank gevestigd in Luxemburg, waar hij de functie van CEO opneemt. Dat maakte KBL vrijdag zelf bekend via een persbericht.

Peter Vandekerckhove is afkomstig uit Roeselare en begon zijn carrière als journalist bij het Uitgeversbedrijf Tijd en was een tijdlang algemeen directeur van het blad De Belegger. In 1992 maakte hij de overstap naar de financiële sector als algemeen directeur van vermogensbeheerder MeesPierson.

Via de overname van MeesPierson door Fortis kwam in de Belgisch-Nederlandse groep terecht. In 2005 werd hij benoemd tot lid van het directiecomité van Fortis en tot CEO van de Belgische retailbank Fortis Retail Banking Belgium. Sinds 2009 is hij hoofd retail & private banking België bij BNP Paribas Fortis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content