Peter Quaghebeur en Erwin Provoost leiden WPG Uitgevers België

© belga

Peter Quaghebeur, voormalig directeur-generaal van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa), en Erwin Provoost, algemeen directeur van het productiehuis Eyeworks België, gaan WPG Uitgevers België leiden.

Peter Quaghebeur en Erwin Provoost versterken vanaf 1 juni het directiecomité van WPG Uitgevers België, meldt de groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen in een persbericht.

Quaghebeur was tot vorige zomer directeur-generaal bij de VMMa, de moedermaatschappij van onder meer vtm en 2BE. Vanaf juni neemt hij de algemene leiding van WPG Uitgevers in België voor zijn rekening.

Erwin Provoost gaat zich focussen op het uitbouwen van de audiovisuele poot van de groep. Provoost is bekend als producent van langspeelfilms zoals “De Zaak Alzheimer” en “Ben X”, maar ook van televisiereeksen zoals “Flikken” en “Windkracht 10”.

WPG is de groep achter Maneau, Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij. Het bedrijf telt 760 medewerkers en noteerde in 2010 een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content