Nooit eerder zo veel werklozen in Brussel

© belga

Brussel telde nooit meer werklozen dan vandaag, blijkt uit een bericht op de nieuwssite brusselnieuws.be.

Eind juni 2010 telde de hoofdstad precies 106.952 werklozen. Dat is bijna 10 procent meer dan in vergelijking met juni 2010. Met 21,7 procent bereikt de werkloosheidsgraad een historische piek.

Brussels minister van Werk Cerexhe (cdH) wijt de stijging aan een vertraagde impact van de crisis. Een maand geleden pakte Cerexhe nog uit met een lichte daling van de werkloosheid in mei, maar die vreugde wordt nu dus getemperd. In de hoofdstad werden de voorbije maand bijna 12.000 mensen werkloos in Brussel. In diezelfde maand vonden slechts 7.800 mensen een job.

De werkloosheidsgraad klimt in juni naar 21,7 procent. Dat is meer dan het vorige record (21,3 procent) van september 2006. Dries Vangenechten van arbeidsbemiddelaar Actiris zoekt een verklaring in het feit dat veel schoolverlaters zich dit jaar al in juni hebben ingeschreven.

De negatieve evolutie van de Brusselse werkloosheid staat haaks op de evolutie in Vlaanderen en Wallonië. Daar steeg de werkloosheid de afgelopen maand beduidend minder. De voorbije maanden was er in Wallonië zelfs een duidelijke daling ten opzichte van een jaar geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content