‘Marathon man’ neemt Vlaamse ondernemers mee naar de Himalaya

© belga

Stefaan Engels – ook wel bekend als ‘marathon man’ sinds hij 365 marathons liep in evenveel dagen tijd – fietst en wandelt in juli door de Himalaya, met in zijn kielzog een twintigtal Vlaamse ondernemers.

Engels gidst en begeleidt en de groep wordt medisch bijgestaan door sportarts Chris Goossens. “Veel managers zijn te zeer aan hun stoel geketend of aan hun scherm gekluisterd en bewegen te weinig”, zegt Engels. “In de Himalaya bevrijden we hen uit de businessroutine en laten we hen herleven, met de bedoeling dat ze herboren terugkomen. Aan de zomertrip gaan een hele reeks sessies vooraf. De kick-off vindt op 1 maart plaats in Gent.”

Stefaan Engels is ook zelf ondernemer geworden. Hij richtte de nv Phidippides op met één bedoeling: het principe ‘mens sana in corpore sano’ zoveel mogelijk stimuleren. Hij richt zich expliciet op partnerships met het bedrijfsleven, waaraan wie hij via de sport betere medewerkers belooft. Vanavond wordt in Kinepolis Gent in avant-première de documentaire getoond over de 365 marathons die Engels in 2010 liep. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content