LRM-voorzitter is gesteggel tussen VKW Limburg en VOKA beu

© belga

Hugo Leroi, topman van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, heeft ontslag genomen uit zijn belangrijkste functies bij Voka Limburg en VKW Limburg.

Leroi is het beu dat beide organisaties elkaar in belangrijke discussies voortdurend in de haren vlogen en dat hij verweten werd partij te kiezen.

De top van beide organiaties zweert bij hoog en bij laag dat de verstandhouding beter dan ooit is. Maar op de nieuwjaarsreceptie van VKW vorige week in Alden-Biezen klapten enkele verantwoordelijken uit de biecht. De recentste twist ging over een advies over het lokken van internationale investeerders naar Limburg. De provincie acht Voka, dat over heel wat internationale contacten beschikt, de geschikte gesprekspartners is voor LRM. Dat is niet naar de zin van VKW, dat relatief meer CEO’s van grote bedrijven onder zijn leden telt, maar waarvan de werking eerder lokaal gericht is.

Nadat Leroi in december ontslag had genomen, werd een akkoord bereikt. Beide organisaties vaardigen een vertegenwoordiger af naar de commissie, die sinds januari over internationale investeringen adviseert. (HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content