Karl Rickard wordt nieuwe topman van VLM Airlines

© belga

SHS Aviation, het moederbedrijf van VLM Airlines, heeft de Luxemburger Karl Rickard aangeduid als nieuwe CEO. De Nederlander Harm Prins verlaat het bedrijf, meldt SHS Aviation in een persbericht.

Ingenieur Rickard was onder meer aan de slag bij KLM, Luxair en Team Air Lingus. Sinds 2010 stond hij aan het hoofd van het Luxemburgse Power Jet Aviation.

“Karl heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgedaan op het vlak van vliegoperaties, routeontwikkeling, vliegtuigfinanciering, luchtvaartregelgeving en vliegtuigonderhoud”, klinkt het in het persbericht.

“Ik ben verheugd dat ik aan boord kan komen op een moment dat mijn voorganger Harm een uitstekende basis voor de toekomst heeft gelegd”, zegt de nieuwe CEO zelf.

“VLM Airlines is nu klaar om een versnelling hoger te schakelen en wij zullen de uitrol van de toekomstige langeafstandsoperaties voorbereiden.”

Harm Prins heeft volgens VLM beslist het bedrijf te verlaten. “Net zoals bij andere investeringsprojecten waaraan ik heb meegewerkt, schept het voor mezelf enorm veel voldoening wanneer ik een bedrijf opnieuw op de rails kan zetten”, zegt hij.

“De voorbije maanden waren echter zeer intens. Nu de integratie met Thomas Cook Airlines Belgium een feit is en VLM Airlines drie AOC’s op zak heeft, zit mijn taak erop.”

Prins zegt uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. De website Travel-Magazine meldde op maandag al dat Prins niet langer CEO was. Geruchten doen de ronde dat onvrede met de Chinese eigenaars over het gevoerde beleid aan de basis ligt van het vertrek van Prins, maar dat wordt door de VLM-woordvoerder als ‘quatsch’ afgedaan.

VLM Airlines voert op dit ogenblik chartervluchten uit en lijnvluchten tussen Antwerpen en London City Airport.

Het gaat om een doorstart van het midden vorig jaar ter ziele gegane VLM.

Partner Content