Karl-Erivan Haub (CEO Tengelmann) vermist in de Alpen

Karl-Erivan Haub © belga

De CEO van de Duitse retailgroep Tengelmann, Karl-Erivan Haub, is sinds zaterdag vermist in een Zwitsers skigebied aan de Matterhorn, aan de Zwitsers-Italiaanse grens. De zoektocht werd woensdag hervat.

De 58-jarige Karl-Erivan Haub zou met een kabelbaan de Kleine Materhorn opgetrokken zijn, naar een hoogte van zowat 3.820 meter. Sindsdien werd niets meer van hem gehoord.

Air Zermatt, het helikopterbedrijf verantwoordelijk voor de reddingsoperatie, zet alle middelen in, zo meldt het bedrijf.

Een woordvoerder van Tengelmann had dinsdag bevestigd dat Haub sinds zaterdag vermist is. “De zoektocht gaat aan volle snelheid voort. We doen er alles aan om hem te vinden”, klonk het.

Volgens de Zwiterse politie wordt er al enkele dagen naar de man gezocht in het skigebied van Zermatt. Naast de inzet van helikopters werd ook al in de kloven van gletsjers gezocht. “Het hoge Alpenterrein is zeer moeilijk en ruw”, zei een politiewoordvoerder.

Verse sneeuwval bemoeilijkte dinsdag de zoektocht. Door de sneeuwval en lawinegevaar werd de zoektocht aan de Italiaanse zijde onderbroken, meldde het hoofd van de reddingsdiensten in de regio Valle d’Aosta aan de Zwitserse krant Blick.

De Tengelmann groep is de eigenaar van Kik, de grootste discountketen voor kledij en textiel in Duitsland, en van OBI, een keten van doe-het-zelfzaken actief in verschillende Europese landen.

Partner Content