Johnny Thijs nu ook bestuurder bij USG People

© belga

Johnny Thijs, de voormalige topman van bpost, is benoemd tot bestuurder bij het Nederlandse uitzendconcern USG People.

Dat Johnny Thijs tot de raad van bestuur van het uitzendconcern zou behoren, raakte eerder al bekend. Maar uiteindelijk hebben dus de aandeelhouders het licht op groen gezet, blijkt uit een persbericht van USG People.

Thijs is benoemd voor een periode van vier jaar in de raad van commissarissen. Hij is de eerste Belgische bestuurder bij USG People.

Johnny Thijs kan later deze maand ook benoemd worden als onafhankelijk bestuurder bij de Belgische retailer Delhaize. Zijn benoeming, voor drie jaar, staat op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 22 mei.

Johnny Thijs maakte eind vorig jaar bekend dat hij opstapt als gedelegeerd bestuurder van bpost. Zijn vertrek kwam er na een opgelegde loonsvermindering door de federale regering.

De re­ge­ring-Di Rupo had even daarvoor beslist dat de top­man van bpost, net als zijn collega bij Belgacom, voort­aan nog maxi­mum 650.000 euro bruto per jaar zou mogen ver­die­nen: 500.000 euro vast en maxi­maal 150.000 euro va­ri­a­bel. Thijs ontving bij bpost een jaarloon van 1,1 miljoen euro.

Johnny Thijs was eerder al ceo van Ter Beke vooraleer hij in 2002 aan het hoofd kwam van de Belgische post .Thijs is op dit moment nog voorzitter van de raad van bestuur van Spadel SA. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content