‘Heineken-man’ wordt nieuwe directeur Alken-Maes

Pascal Gilet wordt de nieuwe directeur van Alken-Maes. De tweede grootste brouwer van het land, vooral bekend van de merken Maes pils en Grimbergen, is sinds de winter van 2008 een volle dochter van Heineken.

De Nederlandse brouwergigant zal nu een nieuwe gedelegeerde bestuurder aanstellen. Pascal Gilet is een echte Heineken-man. Hij is vooral beslagen in marketing. Gilet is net als zijn voorganger in België Marc Roubaud een Fransman. Maar Gilet werkte enkele jaren in het hoofdkantoor van Heineken, in Amsterdam. Pascal Gilet was voordien onder meer de wereldwijde merkenmanager voor het merk Heineken. Heineken is het meest internationale biermerk van de wereld. Dat betekent het meest verkochte merk buiten de eigen landsgrenzen.

Pascal Gilet was ook marketingmanager voor West-Europa.
De Fransman gaat nu de operaties in één land leiden: België. Het is opnieuw een signaal dat Heineken belangrijke plannen heeft in ons land. In april 2009 lanceerde de Nederlandse brouwer reeds een vernieuwde Maes pils. De vernieuwde pils leidde alvast tot een meerverkoop in de winkels. De voorbijgaande jaren kampte de brouwer met een daling van het marktaandeel van Maes pils.
Marc Roubaud blijft voor Heineken aan de slag. Hij gaat opnieuw in Frankrijk aan het werk. De wissel aan de Belgische top zou nog vóór de zomer van 2010 gebeuren.

W.R.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content