Guy Wollaert verlaat Coca-Cola

© Trends
Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

Guy Wollaert verlaat na een carrière van 23 jaar Coca-Cola. De Gentenaar was de hoogste Belg in rang bij de frisdrankreus. Zijn titel luidde senior vice president en chief technical & innovation officer.

Zijn titel luidde senior vice president en chief technical en innovation officer.

Guy Wollaert werd in 2011 lid van het wereldwijde directiecomité van The Coca-Cola Company, en was onder meer de verantwoordelijke voor kwaliteitsbewaking en de lancering van nieuwe producten. Hij moest er dus voor zorgen dat alles perfect in orde was met de ruim 1,6 miljard hectoliter die de onderneming jaarlijks verkoopt. Ook gevoelige hangijzers als ‘de strijd tegen zwaarlijvigheid’ behoorden tot zijn speelveld.

Gentenaar Guy Wollaert stopt er nu mee. 31 maart 2015 wordt zijn laatste werkdag. De Gentenaar, pas 55 jaar, wil terug naar Europa en België. Hij wil dichter bij zijn familie en kinderen. Sinds 1992 werkte de architect van opleiding bij de drankenproducent. “Het voelt absoluut niet aan als 21 jaar”, liet Wollaert optekenen in een interview met Trends einde 2013. “De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb in groeilanden gewerkt, in Singapore en Indonesië, later zes jaar in een volwassen markt als Japan. Nu zit ik al zeven jaar in het hoofdkantoor in Atlanta. Maar zelfs hier ben ik aan mijn derde functie toe. Ik had nooit het gevoel dat ik voor dezelfde firma werkte. Er is een enorme variëteit en vrijheid voor mensen met ondernemingszin”.

Nog in dat gesprek omschreef Guy Wollaert zich “niet echt als een manager. Meer als een leider van leiders. Wie aan mij rapporteert, heeft zelf een grote verantwoordelijkheid. Het hoofd O&O is zeer belangrijk, net als het hoofd kwaliteit wereldwijd. Dat zijn leiders in hun eigen domein”.

Guy Wollaert was de keynotespeaker tijdens de Trends Manager van het Jaar receptie van 2014. Bij The Coca-Cola Company wordt hij opgevolgd door Ed Hays, die al sinds 1985 bij de onderneming werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content