Godiva haalt nieuwe CEO bij Starbucks

© Belga

De van oorsprong Belgische pralinemaker Godiva heeft een nieuwe CEO: Annie Young-Scrivner. Godiva meldt dat ze start op 14 september en overkomt van de Amerikaanse koffieketen Starbucks.

Bij Godiva was Young-Scrivner. onder meer een tijdje verantwoordelijk was voor het theemerk Teavana. Uitgerekend vandaag kondigt Starbucks aan dat het alle Teavana-winkels gaat sluiten.

Young-Scrivner bouwde 20 jaar ervaring in hoger management op bij voedingsgigant PepsiCo. Sinds 2014 zit ze in de raad van bestuur van Macy’s, een warenhuisketen met een omzet van meerdere miljarden.

Nu zal ze werken vanuit de kantoren van Godiva in New York. Ze vervangt Mohamed Elsarky, die wel nog bij Godiva actief blijft.

“Ze is een enorm ervaren en getalenteerde leidinggevende die een belangrijke rol zal spelen bij het digitaliseren van het bedrijf, het globaliseren van onze e-business en het verbeteren van de klantenervaring in onze kleinhandelszaken”, zegt Murat Ulker, voorzitter van Godiva, over zijn nieuwe CEO.

Godiva werd in 1926 in Brussel opgericht, maar is intussen een wereldbedrijf geworden. Momenteel is het merk in handen van de Turkse Yildiz Holding, die Godiva in 2008 kocht voor 850 miljoen dollar.

Partner Content