Filip Vanheusden wordt voorzitter Horeca Vlaanderen

© belga

Filip Vanheusden is de nieuwe voorzitter van Horeca Vlaanderen. Hij volgt aftredend voorzitter André Descheemaecker op.

Vanheusden is handelsingenieur van opleiding en uitbater van ’t Borrelhuis en gastronomisch restaurant KwiZien te Hasselt. Hij was al voorzitter van Horeca Limburg, aldus Horeca Vlaanderen in een persbericht.

De belangrijkste zorg van de nieuwe voorzitter is om de horecasector overlevingskansen te geven. “We zitten in woelig water. Zonder extra maatregelen kan de sector niet overleven. Politici moeten nu hun beloftes waarmaken”, aldus Vanheusden.

Horeca Vlaanderen “dankt uittredend voorzitter André Descheemaecker voor zijn harde werk de voorbije jaren”. Descheemaecker is uitbater van Hotel Pacific in Oostende en al jaren actief binnen Horeca Vlaanderen. Hij begon als lid van het bestuur van horeca Middenkust, afdeling van Horeca Vlaanderen, en heeft zich sindsdien actief ingewerkt in de federatie. Hij stond mee aan de wieg van de vzw Kusthotels en begeleidde de toetreding van Horeca Vlaanderen tot Hotel Stars Union.

Gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche dankt André Descheemaecker voor zijn inzet, en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Filip Vanheusden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content