Fernand Huts investeert in Studio 100-musical ’40-45′

© belga

Fernand Huts, topman van Katoen natie, helpt mee aan de nieuwe musical van Studio 100.

Fernand Huts en zijn logistiek bedrijf Katoen Natie plannen de bouw van een grote theaterzaal. Die zaal moet dienen om de aangekondigde musical “40-45” van Studio 100, over de Tweede Wereldoorlog, te huisvesten. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie bij Studio 100.

De aangekondigde musicla wordt de opvolger van ’14-18′, de musical die enkele jaren geleden nog 335.000 bezoekers naar de Mechelse Nekkerhal lokte. De locatie in Mechelen werd evenwel te klein geacht voor de musical ’40-45′, die de versie over de eerste Wereldoorlog moet overtreffen voor wat omvang en technologie betreft.

De bouwvergunning werd onlangs al afgeleverd door de gemeente Beveren, bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V), en de bouw van de zaal – van 70 op 70 meter – in het havengebied kan dan ook binnenkort van start gaan.

“Studio 100 heeft een aantal Cupido-pijltjes op ons afgevuurd en mijn vrouw en ik waren snel overtuigd”, aldus Huts, die al langer bekendstaat als een cultureel mecenas, maar niet meteen als musicalliefhebber. “Die liefde is de laatste tijd snel gegroeid, ik ben heel blij om een deel van zo’n mooi project op mij te kunnen nemen.”

Partner Content