Eric Verbeeck blijft langer bij Interbuild

© belga

Eric Verbeeck blijft nog een jaar langer bestuurder bij Interbuild. Dat bevestigt hij aan de redactie van het weekblad Trends. Eerder had de Antwerpenaar aangekondigd in juni 2009 een punt te willen zetten achter zijn carrière bij het bedrijf dat hij 12 jaar geleden verkocht aan de Koninklijke BAM Groep.

In oktober 2007 nam Willy Tahon de taak van afgevaardigd bestuurder van Interbuild over. Die voert sindsdien de dagelijkse leiding, maar Verbeeck – een naam als een klok in het Belgische vastgoed – bleef sterk betrokken als bestuurder. Op de algemene vergadering van april werd dat mandaat dus verlengd.

Een concurrent-aannemer: “Met het vertrek van Verbeeck dreigde Interbuild een van zijn belangrijkste assets te verliezen: zijn netwerk. We hebben te vroeg gejuicht. Verbeeck breit er nog een jaartje aan. Dat zullen we voelen. Interbuild maakt er tegenwoordig de gewoonte van om onder de prijs van alle concurrenten te duiken om grote projecten binnen te halen.”

Zo rijfde de BAM/Interbuild de bouw van het Navo-hoofdkwartier binnen voor 458 miljoen euro, zo’n 200 miljoen euro lager dan oorspronkelijk gepland door Defensie. Voor de bouw van de hoofdzetel van de Europese Raad in Brussel kraakte Interbuild zelfs de prijs van zijn eigen moederbedrijf BAM, dat derde eindigde bij de offerte. Ook het gebouw van de Expo werd door Interbuild neergezet. Dat gebeurde wel voor een prijs die een derde hoger lag dan gebudgetteerd (omdat de Europese Unie op het laatste moment nog zo’n 10 procent meer ruimte vroeg).

Ook voor de bouw van vier gevangenissen is BAM/Interbuild kandidaat. Een concurrent: “Om moedeloos van te worden. Verbeeck wil koste wat kost de opdracht binnenhalen. Omzet primeert ook voor de bouw van de gevangenissen waarschijnlijk op marges.”

H.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content