Elfjarige verbaast economen met oplossing voor eurocrisis

© Hermans

Jurre Hermans, een 11-jarige jongen uit Nederland, is door topeconomen geprezen om zijn oplossing voor de crisis in de eurozone.

Jurre schreef zich in voor de Wolfson Economics Prize, een Britse competitie waarbij deelnemers hun oplossing voor de eurocrisis kunnen voorstellen. Onder de deelnemers zijn vooraanstaande economen van over de hele wereld. De 11-jarige Jurre is de jongste deelnemer.

De shortlist van vijf finalisten haalde hij niet, maar Jurre kreeg van de jury wel een eervolle vermelding alsook honderd euro voor zijn inzending, en haalt nu internationale media als de BBC en Der Spiegel.

Pizza

Jurre stelt voor dat de Grieken hun euro’s inwisselen voor nieuwe drachmes. Wie euro’s achterhoudt of naar het buitenland versluist, krijgt een boete opgelegd die minstens gelijk is aan het achtergehouden bedrag.

De ingewisselde euro’s worden verdeeld over de schuldeisers, die zo elk een stuk van de pizza of pannenkoek krijgen, zoals de jongen zijn plan illustreerde.

“Ik ben bezorgd om de eurocrisis en kijk dagelijks naar het televisienieuws. Het is een groot probleem en ik denk na over oplossingen. Toen ik in de krant las over uw wedstrijd, wilde ik mijn idee inzenden”, motiveerde Jurre zijn inzending.

De winnaar van de Wolfson Economics Prize wordt 5 juli bekendgemaakt en krijgt 250.000 pond, ruim 300.000 euro. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content