Denis Knoops wordt nieuwe CEO Delhaize België

© Belga

Denis Knoops wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe topman van Delhaize België en Luxemburg. Hij volgt Dirk Van den Berghe op die zijn vertrek vorige week aankondigde.

Amper enkele dagen na het vertrek van Dirk Van den Berghe als topman van Delhaize België en Luxemburg, is er al een opvolger gevonden. Het gaat om Denis Knoops, zo maakte de supermarktketen dinsdag voorbeurs bekend. Zijn benoeming gaat in met onmiddellijke ingang.

Knoops werkt al 22 jaar voor Delhaize, in verschillende functies (operationeel, strategie, vastgoed) en in verschillende werelddelen (België, VS en Azië). Sinds 2006 zetelt hij in het directiecomité. Knoops was destijds de man achter ‘Red Market’, het lowcostconcept van Delhaize dat een vijftal jaar geleden werd opgestart.

Delhaize België is goed voor een kwart van de groepsomzet van de retailer, maar zowel de winstgevendheid als het marktaandeel staan onder druk. Door de economische crisis is de Belg gevoeliger geworden voor lage prijzen en dat is iets waar vooral de concurrentie van Delhaize mee uitpakt.

“Denis is een ervaren leider met een sterke klantenoriëntatie en heeft een grondige kennis van de sector en van Delhaize Groep”, aldus CEO Frans Muller in het persbericht over de benoeming van Knoops. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content