De Gucht verdedigt Europese invoertaksen op Chinese schoenen

© Belga

De Europese Commissie is heeft “stevige argumenten” om invoertaksen te heffen op Chinese en Vietnamese schoenen. Dat heeft Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht dinsdag verklaard in het Vietnamese Hanoi. De Gucht reageert daarmee op de klacht die China heeft ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO)

In december vorig jaar besliste de EU om de importheffing op Chinese en Vietnamese schoenen met vijftien maanden te verlengen. China vindt die Europese antidumpingmaatregel protectionistisch en schadelijk voor de vrije handel. Het land diende een klacht in bij de Wereldhandelsorganisatie.

Europees commissaris De Gucht lijkt weinig onder de indruk van die klacht. “We denken dat we stevige argumenten hebben om de invoertaksen aan China en Vietnam op te leggen”, zo verklaarde De Gucht na een ontmoeting met de Vietnamese minister van Handel Vu Huy Hoang.

Volgens De Gucht heeft China heeft het recht om de taksen aan te vechten bij de WTO. Er is voorlopig nog geen indicatie dat Vietnam het Chinese voorbeeld zal volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content