Bert De Graeve wordt voorzitter bij Telenet

© belga

De raad van bestuur van Telenet gaat Bert De Graeve, topman van Bekaert, en Stéfan Descheemaeker, voormalige baas van Delhaize Europa, voordragen als nieuwe onafhankelijke bestuurders. De Graeve volgt Frank Donck op als voorzitter van Telenet Group. Dat maakte het telecombedrijf nabeurs bekend.

De algemene vergadering zal zich op 30 april over hun benoeming kunnen uitspreken. Als De Graeve een bestuursmandaat krijgt, wordt hij meteen ook voorgedragen als voorzitter.

Het mandaat van drie van de vier huidige onafhankelijke bestuurders bij Telenet loopt af. Het gaat om Frank Donck, Alex Brabers en Julien De Wilde. Hun mandaat kon niet worden verlengd als gevolg van wettelijke beperkingen, meldt Telenet en dus worden twee nieuwe namen voorgesteld. Het mandaat van de vierde onafhankelijk bestuurder, Michel Delloye, loopt tot de algemene vergadering van 2015.

Als de aandeelhouders van Telenet op 30 april het licht op groen zetten, zal de nieuwe raad van bestuur van Telenet tien leden tellen, onder wie drie onafhankelijke bestuurders. Bert De Graeve wordt dan voorzitter.

“Als captain of industry met bovendien een gedegen media- en telecomkennis – De Graeve werkte nog voor Alcatel Bell en VR – zal hij een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij de verdere uitbouw van Telenet en veel waarde kunnen toevoegen voor alle aandeelhouders en stakeholders”, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content