André Bergen in bestuur NIBC en Ahlers

© Belga

André Bergen, de voormalige topman van KBC, wordt lid van de raad van commissarissen (raad van bestuur) van de Nederlandse zakenbank NIBC. Hij wordt ook voorgedragen als bestuurder bij het havenbedrijf Ahlers.

De definitieve benoeming van Bergen bij NIBC moet wel nog goedgekeurd worden door de Nederlandse centrale bank (DNB), maar dat is in normalige omstandigheden slechts een formaliteit.

Sinds zijn vertrek bij KBC rijgt de ex-bankier de bestuursmandaten aaneen. Hij werd sindsdien als bestuurder benoemd bij de fusiebeurs NYSE Euronext, en is sinds kort onafhankelijk bestuurder bij Cofinimmo.

Bergen wordt nu ook voorgedragen als bestuurder bij het havenbedrijf Ahlers (Christian Leysen). De familie Leysen is een van de familiale aandeelhouders van KBC. Christian Leysen is een voormalig bestuurder van de financiëledienstengroep.

De ex-topman van KBC zou enkele maanden geleden bestuurder worden bij Taminco, maar door het afblazen van de beursgang van het Gentse chemiebedrijf ging dat mandaat niet door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content