Alexandre Van Damme (AB InBev) geen aandeelhouder Burger King

© reuters

De Belgische bestuurder en familiale aandeelhouder van AB InBev, Alexandre Van Damme, blijkt dan toch geen aandeelhouder van de fastfoodketen Burger King.

In december werd hij wel bestuurder van de holding boven de fastfoodketen. Dat leidde tot speculatie dat hij ook aandeelhouder zou zijn van Burger King, de grootste hamburgerketen ter wereld, na McDonald’s.

Uit de prospectus voor de beursgang van Burger King blijkt dat Van Damme geen aandelen heeft. Onrechtstreeks zou dat wel kunnen, met name via de hoofdaandeelhouder 3G Capital (71%), of de tweede aandeelhouder, Justice Delaware Holdco. Die tweede brengt zijn belang van 29 procent nu naar de beurs in New York. 3G Capital is een investeringsfonds, geleid door de Braziliaanse referentieaandeelhouders van AB InBev Jorge Lemann, Marcel Telles, en Carlos Sicupira.

Van Damme verwierf 106.050 opties opties na zijn komst als bestuurder. Hij kan die uitoefenen vanaf 2017 aan een prijs van 3,98 dollar. Per optie krijgt hij dan één aandeel. De voorlopige prijs van het aandeel, aan de vooravond van de beursgang, bedraagt 15,01 dollar. Na de beursgang krijgt hij nog eens een eenmalig bedrag van een half miljoen dollar. Als bestuurder verdient hij 50.000 dollar per jaar. (W.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content