Ajit Shetty bestuurder bij Soudal

Ajit Shetty, de voormalige topman van Janssen Pharmaceutica, werd opgenomen in de raad van bestuur van Soudal.

Dat bevestigt Vic Swerts, de stichter en sterke man van de Turnhoutse producent van voegkitten, PU-schuim en lijmen. “Ajit Shetty is een man naar mijn hart”, aldus Swerts. “Hij heeft niet alleen veel ervaring maar is ook een gevoelsmens, een volbloed eerlijk man die zijn dienstjaren bij Johnson & Johnson (of J&J, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, nvdr) op formidabele wijze heeft vervuld”, aldus Swerts, die snel op de bal wou spelen. “Ik weet dat mensen van dat kaliber langs alle kanten de vraag krijgen om bestuurder te worden.”

Het bestuurszitje bij Soudal is het eerste van Shetty na zijn carrière bij J&J. Hij is daarnaast ook bestuursvoorzitter van het zogenaamde Multinational Companies Belgium Forum, lid van het adviescomité van de Carey School of Business van de Johns Hopkins universiteit in Baltimore en lid van de raad van beheer van de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh.

Baron Shetty ging begin maart na een carrière van 35 jaar bij Janssen en J&J met pensioen. Tot dan was de Manager van het Jaar 2004 voorzitter van de farmagroep uit Beerse. Van 1999 tot 2008 was hij er CEO. Shetty werkte bijna 20 jaar samen met Janssen Pharma-stichter Dr. Paul Janssen. (Be.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content