ABVV niet te spreken over ‘One Day Interim’

© Pauline Poelmans

One day interim, een nieuw interimkantoor gespecialiseerd in dagcontracten heeft zich de woede van de ABVV op de hals gehaald. Het interimkantoor opent donderdag een eerste bureau in Brussel.

De verstuurde persuitnodigingen van ‘One Day Interim’ was voor de socialistische vakbond ABVV voldoende om te dreigen met juridische stappen tegen wat hij noemt “een aanfluiting voor de hele interimsector”.

Het nieuwe uitzendbedrijf wilt bedrijven helpen bij het vinden van een reserve van extra flexibele arbeidskrachten. “Voor sectoren als de horeca, de zorg of de logistiek waar flexibiliteit cruciaal is, zijn dagcontracten een must”, klinkt het in de uitnodiging voor de persconferentie donderdag in Brussel.

ABVV is niet te spreken over een interimbureau gespecialiseerd in dagcontracten. “Dat een bedrijf zich profileert als specialist in dagcontracten met de slogan ‘even alles geven’ is een aanfluiting voor de hele interimsector en getuigt van een onwaarschijnlijk misprijzen voor de rechten van de werknemer”, aldus een persbericht van de socialistische vakbond. “Wij beraden ons welke juridische stappen wij kunnen zetten nemen om dit initiatief een halt toe te roepen.”

In de ogen van de vakbondscentrale zijn dagcontracten “de kwalijkste uitwas in uitzendarbeid”. Volgens het ABVV werkt nog één op de drie uitzendkrachten met dagcontracten en dus in “de grootst mogelijke onzekerheid”. De bond voert al langer actie voor de volledige afschaffing van dagcontracten voor uitzendkrachten.

Ook bij sectorfederatie Federgon rijzen er twijfels over de wettelijkheid van One Day Interim. De federatie heeft laten weten dat er geen erkenning is afgeleverd voor het uitzendbureau.

“Bovendien is het niet wettelijk dat een uitzendbedrijf alleen zou werken met dagcontracten”, zegt Herwig Muyldermans, de algemeen directeur van Federgon.

Meer dan waarschijnlijk gaat er achter de opening een campagne schuil, maar het is nog niet duidelijk van welke organisatie. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content