‘Ik zal enkele strijdpunten op tafel leggen’
WIE
Koen Kempeneers (51)
WORDT
Nationale voorzitter van de Bouwunie
WAS
“Midden jaren negentig ging ik aan de slag bij Janssens Ramen in Merksem. Ik begon in het productieatelier, deed vervolgens de plaatsing en stapte over naar de verkoop. In 2000 nam ik het bedrijf over”, vertelt Koen Kempeneers. “Intussen is de jaaromzet gestegen van 100.000 naar 4 miljoen euro. De dagelijkse leiding van het bedrijf combineren met het voorzitterschap van de Bouwunie zal veel timemanagement vergen.”
WIL
“De Bouwunie is goed georganiseerd”, zegt Kempeneers door. “Een vaste ploeg zet zich dagelijks in om te informeren, belangen te behartigen, te netwerken en opleidingen te verschaffen. Los daarvan valt of staat de organisatie met het engagement van de vele ondernemers die zich naast hun ondernemerschap ook inzetten voor onze organisatie.”
“Ik heb enkele strijdpunten afgebakend. In de eerste plaats de uitbreiding van het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor sloop en heropbouw naar het hele Belgische grondgebied. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we stimuleren de economie en doen stappen vooruit om de klimaatdoelstellingen te halen. Een ander punt is het tekort aan arbeidsflexibiliteit. Te vaak is onze sector gebonden aan achterhaalde en belemmerende regels. Er is behoefte aan een verruiming van de overuren, een versoepeling van het zaterdagwerk en de mogelijkheid om te werken met freelancers. Ten derde hoop ik met alle partners van het sociaal overleg constructief te kunnen samenwerken. We moeten samen met de werknemersorganisaties en andere werkgeversorganisaties met respect voor elkaar tot oplossingen komen, zodat we onze ondernemers de ruimte geven om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen.”
VRIJE TIJD
Marathons lopen, wakeboarden en hockey.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier