‘Ik help de beursgang mee voor te bereiden’

WIE

Ludo Wijckmans (61)

IS

Salesdirecteur publieke sector SAS België en Luxemburg.

WAS

In de bedrijfswereld heeft Ludo Wijckmans 38 jaar ervaring op de teller staan. Hij werkte voor zowel grote ondernemingen als start-ups en scale-ups. Zo was hij dertien jaar actief bij Microsoft en bekleedde hij de functie van CEO in bedrijven als Xylos en XPLUS.EU. Bij XPLUS was hij niet zo lang aan de slag. Dat is een consultancybedrijf dat zich richt tot bedrijven die op het punt staan een structurele verandering in te zetten, of daar net mee begonnen zijn.

Nu maakt Wijckmans de overstap naar SAS Belux, waar hij salesdirecteur voor de publieke sector wordt. SAS is de wereldleider in IT-diensten in artificiële intelligentie en analytics.

WIL

Wijckmans moet de strategische ontwikkelingen in België en Luxemburg helpen uit te werken. In vroegere functies was het onder meer zijn taak de geschikte mensen te vinden en op te leiden, zeker in periodes waarin vroegere medewerkers van een bedrijf met pensioen gingen en expertise verdween. Dat is volgens Wijckmans nu niet anders bij SAS, een uitdaging die met de huidige arbeidskrapte zeer groot is.

Hij zal ook een drijvende kracht zijn achter de inspanningen van SAS om naar de beurs te trekken. “Dat is een proces van enkele jaren”, zegt Wijckmans. SAS maakte vorig jaar bekend dat het zich wil voorbereiden op een beursgang in 2024.

Wijckmans legt de focus op klantensegmenten met specifieke SAS-oplossingen, in samenwerking met gespecialiseerde partners. “Ik ben verheugd om SAS met mijn ervaring te ondersteunen”, zegt Ludo Wijckmans. “Als een ondernemende professional doet het me plezier teams te helpen groeien en hun volle potentieel te zien bereiken.”

VRIJE TIJD

Fietsen, tuinieren, gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content