Iedereen winnaar

Joris Petillion (44)

WIE

Joris Petillion (44)

WAS

Joris Petillion leerde zijn vrouw kennen op de trein. Toen het koppel ging samenwonen en een sofa zocht, ontdekte de West-Vlaamse master in Germaanse filologie zichzelf naar eigen zeggen als ondernemer. Omdat de begeerde Zweedse sofa niet te krijgen was, besloot Petillion zelf zetels te importeren en werd hij exclusief invoerder van zes Zweedse meubelmerken. In 2004 viel zijn oog op een advertentie van Stanleybet. De Britse bookmaker wilde een Belgische divisie oprichten. “Een heel moeilijke markt waarin amper wetgeving was, nogal wat gesjoemel was en veel zwart geld rondging. We hebben dat opgekuist en geholpen om de markt te reguleren”, zegt Petillion, die nadien voor Stanleybet ook de Deense en de Duitse markt uitbouwde. Daarna leidde hij de Europese tak van het meubelmerk Ethan Allen, werd hij CEO van de Belgische online-aanbiedingensite Outspot en werkte hij als consultant voor Ladbrokes en de onlineveilingsite Catawiki.

IS

De nieuwe baas van het onlineveilinghuis vakantieveilingen.be. Het maakt deel uit van het Nederlandse e-commercebedrijf Emesa, eigendom van Talpa van John de Mol.

WIL

“Ik moet impact kunnen hebben, de zaken kunnen verbeteren. Zo geloof ik voor e-commerce niet in sites die gewoon producten online verkopen. Je moet je lokaal verankeren met fysieke verkooppunten of diversifiëren door naast producten diensten aan te bieden, of reizen, of een ander verkoopmodel zoals veilingen hanteren.” Petillion wil ook niet weten van de omschrijving ‘veilinghuis voor vrijetijdsbestedingen’ voor vakantieveilingen.be. “Vrije tijd vormt een minderheid van wat we verkopen. We zijn een ideeënfabriek voor verkopen waarbij het spelelement belangrijk is. Elke koper moet zich een winnaar voelen.”

VRIJE TIJD

“Muay Thai, of thaiboksen, een variant van kickboksen waarbij je ook de ellenbogen en knieën gebruikt. En voorts muziek maken op de computer. Ik behaal allicht volgend jaar mijn muziekproducerdiploma aan de universiteit van Middlesex.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content