Iedereen pakjesbezorger

© THOMAS DE BOEVER

Tien jaar geleden stelde advocaat Andreas Verbraeken vast dat onze autowegen dichtslibben met wagens die vaak heel wat onbenutte ruimte over hebben. Dat besef leidde tot Paxi, een sociaal platform voor het leveren van pakjes.

Samen met Kurt Moons, de CEO van de interieurspecialist Flamant, stelde Andreas Verbraeken een businessplan op en ging hij op zoek naar mede-investeerders. Toen duidelijk werd dat met Uber een soortgelijk platform voor personenvervoer in de Verenigde Staten naam maakte, sloten zes andere Vlaamse ondernemers zich aan.

“Paxi is een duurzame pakjesservice voor zowel professionele als particuliere verzenders en bezorgers”, zegt business development manager Kristof Marres. “Automobilisten, trein- en busreizigers, fietsers en voetgangers die tijdens hun dagelijkse trajecten een pakketje willen meenemen, kunnen zich aanmelden. Wie iets te versturen heeft, biedt zijn pakje aan in dezelfde community.” Studenten, pendelaars of professionele koeriers met laadruimte op overschot kunnen zo iets bijverdienen.

De nieuwe pakjesservice zorgt er bovendien voor dat de druk op het verkeer en het milieu afneemt. “We creëren geen bijkomende ritten, maar laten bestaande trajecten extra opbrengen”, legt Marres uit. “We hopen dat iedereen die een verplaatsing gepland heeft, ons platform spontaan zal raadplegen. Door dat te doen, kan je makkelijk de kosten voor de brandstof, je treinkaartje of het onderhoud van je fiets recupereren.”

Op 1 juni 2018 is Paxi voorzichtig gestart. Kristof Marres: “De app werd via een invitatiecode in een beperkte groep van gebruikers getest. Op basis van de feedback die we van hen kregen, sleutelen we nu aan verbeteringen. In september lanceren we een geüpdatete versie die voor iedereen beschikbaar wordt in de Google Play Store en de Apple App Store. We focussen in eerste instantie op Vlaanderen, maar de rest van België en bij uitbreiding de Benelux zijn de volgende stap.”

500 pakjes

wil Paxi tegen eind 2018 dagelijks laten bezorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content