Iedereen kan alle e-mails lezen in het bedrijf

De Amerikaanse start-up Stripe heeft een opvallend e-mailbeleid: alle werknemers kunnen haast alle e-mails lezen die worden verstuurd.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

Het bedrijf in San Francisco is actief in onlinebetalingen en zette een systeem op poten waarbij zo goed als elke interne e-mail die in het bedrijf wordt verstuurd opgezocht kan worden door het personeel, schrijft de Amerikaanse ondernemerssite Inc.com. Om een e-mailindigestie te voorkomen en te zorgen dat werknemers snel de mails vinden die voor hen relevant zijn, heeft het bedrijf een systeem uitgewerkt met thematische e-maillijsten, categorieën en advies over efficiënt e-mailgebruik. Volgens de Californische start-up heeft deze manier van werken drie voordelen:

1 Door het open e-mailverkeer is er geen hiërarchische structuur nodig. Groeiende starters moeten een managementstructuur uitbouwen, maar volgens de mensen achter Stripe geeft het open e-mailverkeer iedereen tot op zekere hoogte voldoende ‘context’ om zelf te bepalen welke de nuttige taken zijn waaraan ze kunnen werken. Zo blijft de structuur vlak en behouden de werknemers zo veel mogelijk autonomie.

2 Potentiële interne conflicten worden ontmijnd nog voor ze aan de oppervlakte komen. Dat bij tot de tevredenheid van het personeel.

3 Wanneer iedereen op de hoogte is van projecten of er informatie over kan opzoeken wanneer hij dat wil, is er minder nood aan vergaderingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content