Hybride werken ondersteunen

WIE

Thierry Janssen (64)

IS

Oprichter van de Brusselse start-up Xwork

WAS

Thierry Janssen, een master in handels- en financiële wetenschappen, begon zijn loopbaan in 1979 in de informaticasector als installateur van boekhoudmachines bij NCR. Hij klom op bij Data General, ICL en Datachecker Belgium. Later was hij onder meer aan de slag bij Econocom, waar hij het tot general manager schopte. Daarnaast was hij de CEO van Switch en de voorzitter van Realdolmen.

WIL

Xwork is een start-up die hybride werk ondersteunt. “Naast de keuze tussen thuiswerk of naar kantoor gaan is er nog een derde mogelijkheid: andere werkplekken tussen huis en de klassieke werkplaats gebruiken”, legt Thierry Janssen uit. “Die bieden werknemers flexibiliteit en autonomie. We zijn de testfase voorbij. Half april is het systeem operationeel.”

Het gaat om een digitaal platform en een app waarop bedrijven en werknemers zich kunnen registeren om van de coworkingplekken gebruik te maken. “We beiden 26 coworkingplaatsen aan. Het doel is 40 plaatsen ter beschikking te stellen op minder dan 30 minuten rijden van de woonplaats van een grote meerderheid van de Belgen.” Bedrijven betalen voor het gebruik een vergoeding aan Xwork, zonder voorafgaand inschrijvingsgeld. “We waren van plan vroeger te starten dan april, maar de omikronvariant heeft tot een vertraging geleid.”

Tien bedrijven testen het systeem sinds 1 maart, waaronder ISS, D’Ieteren, Odoo, Pfizer en Orange. Janssen: “Onze focus ligt op de grote bedrijven.”

Xwork is opgericht met 750.000 euro eigen middelen en een kredietlijn van 500.000 euro bij Belfius. De middelen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de app. Er wordt ook aan internationalisering gedacht.

VRIJE TIJD

Tuinieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content