Hr-manager om groei te begeleiden

© GF

Julie Belmans is de nieuwe hr-directeur bij Ricoh België en Luxemburg. Ze wordt verantwoordelijk voor het personeelsbeheer van 775 medewerkers van het IT-dienstenbedrijf. Ricoh Belgium is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Sinds 2015 is het aantal medewerkers er met 15 procent toegenomen. Belmans moet die groei nu op het gebied van human resources begeleiden. “Om ons concurrentievoordeel te behouden, moeten we kunnen rekenen op talentvolle mensen. Het aantal medewerkers zal nog toenemen”, aldus Belmans.

Belmans haalde in 1996 haar diploma executive secretary en begon haar carrière als HR Team Assistant bij Honeywell. “Ik leerde er alle facetten van het personeelsbeheer kennen, zoals rekrutering, arbeidsreglementering, opleiding en hr-processen.”

In mei 2000 ging ze aan de slag bij Belgacom Skynet als HR Officer voor de verkoop-, marketing- en klantenafdelingen. Ze stond ook in voor de rekrutering van medewerkers, het opstellen van uurroosters en het aanbieden van opleidingen. In 2001 kreeg Belmans de mogelijkheid een ander onderdeel van de telecomoperator te ontdekken en kreeg ze een commerciële functie bij Belgacom Skynet.

Na verloop van tijd ambieerde ze opnieuw een hr-functie. In 2010 kwam ze bij Ricoh als Manager HR Business Partnering aan het hoofd van een driekoppig team te staan. Ze was de contactpersoon voor alle personeelsaangelegenheden, eerst voor de financiële en IT-afdelingen, later voor de verkoop- en marketingafdelingen. Al vlug werd ze manager business partnering voor alle afdelingen van Ricoh in België en Luxemburg. In die functie stond ze in voor rekrutering, planning, talentbeheer en loopbaanontwikkeling. Een functie als hr-directeur was het logische gevolg voor de moeder van twee kinderen.

A.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content